Смолян изпраща днес в последния й път 49-годишната Антоанета

...
  Смолян изпраща днес в последния й път 49-годишната Антоанета
Коментари Харесай

Смолян се прощава със загиналата край Вакарел родопчанка

 

Смолян изпраща през днешния ден в последния й път 49-годишната Антоанета Орлова - някогашен треньор на волейболния клуб „ Смолян “, а преди този момент и състезателка. Жената стана жертва на зверската злополука на Автомагистрала “ Тракия “ при Вакарел. В родопския град се приказва, че тя първа е починала от общо 6-те жертви.

Родопчанката се качила на рейс от Стара Загора. Първоначално считала да пътува с различен рейс, само че трансформирала решението си и се качила на автобуса за София на " Юнион Ивкони ".

Съпругът й Владимир, прочут в Смолян като Вовата, е треньор в Стара Загора.

Двамата със брачна половинка й се пренесли да живеят от Смолян в Габрово. От година и половина обаче живеят в Стара Загора,  където Антоанета работи за основаване на детско-юношеската школа, споделиха нейни близки. Спортното семейство няма деца, описаха техни близки.

Тя, брачният партньор й и още към 40 спортисти преди 13 години основават волейболния клуб " Смолян ". " Владимир пое тогава тренировките на юношите, а Антоанета стана ментор на момчетата ", напомня тогавашния президент, а в този момент основен специалист и началник на всички спортни в община Смолян, Христо Богомилов.

Антоанета и брачният партньор й са били състезатели на волейболния клуб „ Родопа “. Владимир е роден в Русия и е първенец в родината си и шесткратен първенец на Молдова преди да пристигна в България. След като прекратил кариерата е бил треньор в Перник, Бургас, Варна. Тренирал и проектоолимпийци в националните националните гарнитури.

" Тони беше добър човек. Красива жена. Всеотдайна в попрището, което си бе избрала - волейбола ", споделя някогашният й съученик от строителния колеж в Смолян, режисьорът и стихотворец, Крум Филипов. В града десетки хора изричат съболезнованията си в обществените мрежи за жестоката кончина на Антоанета.

Спортното семейство няма деца.

Тленните й остатъци са освободени от проверяващите от София и предоставени на околните й. Антоанета има майка и сестра, които са в родния й град. Тя ще бъде заровена в Смолян през днешния ден след поклонение в църквата " Св. Висарион Смоленски ".

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР